Nova skupna investicija v Indiji

Iz Indije prihaja novica o nedavnem podpisu memoranduma o soglasju med korporacijama Suzuki in Toyota, ki predvideva razširitev indijske proizvodnje striktno električno gnanih vozil obeh znamk in postavitev nove indijske tovarne za izdelavo akumulatorjev.

V minulih dneh se je v Indiji odvijal že 14. indijsko-japonski poslovni forum, ki sta se ga udeležila tudi premierja obeh držav (Furnia Kishida in Narendra Modi), ker bodo Japonci v naslednjih petih letih v indijsko gospodarstvo investirali približno 42 milijard ameriških dolarjev. Del te vsote (približno 104,4 milijarde indijskih rupij, odnosno 1,37 milijarde (približno) ameriških dolarjev (150 milijard japonskih jenov)) bo v obstoječe indijske tovarne investiral koncern Suzuki, ker želijo Japonci do leta 2025 občutno povečati indijsko proizvodnjo striktno električno gnanih avtomobilov te znamke. Zato bodo porabili približno 31 milijard indijskih rupij, nadaljnjih 73 milijard indijskih rupij bodo porabili za izgradnjo (končana naj bi bila leta 2026) nove tovarne akumulatorjev, odnosno baterij, ki hranijo pogonsko energijo za samodejno premikanje električnih vozil. Svoj finančni delež (približno 450 milijard indijskih rupij) pa so prispevali tudi v koncernu Toyota, ker bodo v Indiji do leta 2025 zgradili tovarno za recikliranje električnih avtomobilov.

Vse skupaj bo okronano tudi s proizvodnjo novega serijskega modela v obliki relativno kompaktnega in globalno orientiranega SUV modela (dolžina: 4275 mm, širina: 1880 mm, višina: 1640 mm, medosna razdalja: 2700 mm, masa avtomobila: 1728 kg), ki ima pri znamki Suzuki interno razvojno oznako YY8. Gre za vozilo, ki je zasnovano na hišni modularni platformi (27PL), ki predstavlja izpeljanko Toyotine modularne platforme (40PL). Poznavalci ob tem omenjajo revolucionarno, izredno prostorno zasnovo (posledica odsotnosti fosilno gnanega sklopa in sredinskega tunela) potniškega prostora. Novi model bo nastajal z logotipi obeh znamk (kot suzuki in kot toyota …), ob tem naj bi poskrbeli tudi za občutno vizualno diferenciacijo obeh izdelkov. Po do sedaj znanih informacijah bo novi SUV na voljo kot 2- ali pa 4-kolesno gnano vozilo. Kupcem 2WD različice bodo namenili električni pogonski sklop s samo enim električnim motorjem (138 KM / 101 kW) ter nekoliko manjšim sklopom akumulatorjev (kapaciteta: 48 kWh).

Kupci 4x4 različice bodo deležni vgradnje dveh električnih motorjev, ki bosta uporabniku lahko ponudila 125 kW (170 KM) pogonske moči. V tem primeru bo vozilo prejelo nekoliko večji sklop akumulatorjev (kapaciteta: 59 kWh). Z manjšim sklopom akumulatorjev naj bi vozilo prevozilo približno 400 kilometrov, večji sklop vgrajenih akumulatorjev naj bi vozilu zagotovil vsaj 500 kilometrov akcijskega dosega. Vozilo, ki naj bi ga Evropejci spoznali v jeseni leta 2024, bodo v Indiji ponudili leta 2025. Letno naj bi v Indiji izdelali vsaj 125.000 primerkov novega SUV modela. Od tega jih bo 60.000 namenjenih kupcem v Indiji, ostale naj bi izvozili v Evropo (40.000 primerkov) in na Japonsko (25.000 primerkov).

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.