Novi predstavnik kompaktnih SUV vozil

Včeraj smo dobili novega predstavnika relativno kompaktnih SUV vozil, ki pa v celoti ne sledi aktualnim modnim trendom, ker se novi s-cross, ki je ob rojstvu izgubil oznako SX4, lahko pohvali s popolnoma identičnimi karoserijskimi merami kot pri predhodniku.

S tem dejanjem so pri znamki Suzuki pokazali, da ne želijo slediti nerazumnemu trendu pri nekaterih konkurenčnih znamkah, kjer je vsaka nova modelna generacija večja in posledično tudi težja od predhodnika. Zato se novi s-cross, ki v bistvu predstavlja evolucijsko izpeljanko aktualnega modela SX4 s-cross, lahko pohvali s precej manj (- 60) kilogrami skupne mase, čeprav bo kupec ob tem še vedno deležen solidne založenosti s komfortno in varnostno opremo ter odličnega razmerja med odštetim denarjem in prejeto 'količino' avtomobila.

Novi s-cross (dolžina: 4300 mm, širina: 1785 mm, višina (brez strešnih sani): 1580 mm, medosna razdalja: 2600 mm, masa avtomobila (ALLGRIP): 1195 (1310) kg) deluje bolj zrelo, predvsem zaradi občutno spremenjenega prednjega dela vozila ter spremenjenega zadka, ki želita opazovalcem optično pričarati večjo širino vozila, drugače (bolj oglato) kot pri predhodniku so oblikovani tudi zunanji karoserijski blatniki. Manj sprememb najdemo pod motornim pokrovom, kjer se skriva prisilno polnjen (turbo) 1,4-litrski bencinski 'Boosterjet' štirivaljnik (K14D) s pritaknjeno tehnologijo blagega hibrida, ki lahko mobilizira identično zalogo moči (95 kW /129 KM pri 5500 vrt./min. in 235 Nm motornega navora v območju od 2000 do 3000 vrt./min.) kot pri predhodniku.

Čeprav novi s-cross s povišano linijo pokrova motorja ne daje vtis boljše aerodinamike kot pri predhodniku je od njega celo malenkostno (+ 5 km/h) hitrejši (največja hitrost: 195 km/h, pospeševanje 0-100 km/h (ALLGRIP): 9,5 (10,2) sekunde), istočasno je novi s-cross malenkostno (+ 0,5 litra) bolj 'žejen' (povprečna poraba 2WD verzije (l/100km): 5,1) od predhodnika. Zanimivo pri tem je tudi to, da bo imela verzija z vgrajenim 6-stopenjskim samodejnim menjalnikom in pritaknjenim 4x4 pogonom samo marginalno višjo (+ 0,3 l/100 km) povprečno porabo goriva. Novi s-cross se lahko pohvali tudi s prenovljeno notranjostjo potniške kabine. To je vidno predvsem pri armaturni plošči, kjer se na njeni sredini bohoti novi 9-palčni zaslon na dotik, nova pa je tudi podobo rež za ventilacijo ter grafična podoba kontrolnih merilnikov, kjer najdemo tudi novi 4,2-palčni informacijski zaslon. Že pregovorno odlična pa je osnovna opremljenost z varnostno in komfortno opremo.

Tako bo novi s-cross na večini evropskih tržišč že serijsko opremljen s sedmimi zračnimi blazinami ter kopico naprednih varnostnih sistemov (sistem za prepoznavo prometne signalizacije, sistem za odpravljanje mrtvega kota, aktivni ohranjevalnik in omejevalnik hitrosti), med serijsko vgrajeno opremo različice 2WD pa omenjajo tudi 17-palčna lahka platišča (kupec si bo lahko omislil tudi set 16-palčnih platišč) s pnevmatikami v dimenzijah 215/55 R17 (215/60 R16), par prednjih LED žarometov, vzvratno in 360 stopinjsko kamero, parkirne senzorje, odklepanje in zagon vozila brez ključa, 2-področno avtomatsko klimatsko napravo in ogrevan par prednjih sedežev. Enaka kot pri predhodniku pa ostaja kapaciteta prtljažnika (430, odnosno 665 litrov v primeru podrte zadnje klopi).

Medtem ko so slovenske prodajne cene za novi s-cross še zavite v skrivnost, so Nemci že razkrili njihove prodajne cene. V Nemčiji boste za osnovno opremljeno 2WD različico novega suzukija odšteli najmanj 29.290 evrov. Če se bo nemški kupec ob tem odločil za še več opreme (panoramsko strešno okno, sedežno oblazinjenje iz umetnega usnja in navigacijski sistem) ob povezavi s 4x4 pogonom, bo za tako opremljenega suzukija odštel 36.040 evrov. Več novih različic modela s-cross bodo Japonci predstavili leta 2022.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.