Vgradnja hibridne tehnologije

Pred kratkim so pri znamki Suzuki napovedali prihod rahlo tehnološko modificirane vitare iz modelnega leta 2022, ki se bo po novem lahko pohvalila tudi s pogonsko tehnologijo pravih hibridov. S tem dejanjem so pri tej znamki obogatili ponudbo možnih različic v primeru modela vitara.

Tako bomo v prvem četrtletju leta 2022 po približno šestih letih proizvodnje aktualne vitare dobili novo, rahlo tehnološko osveženo vitaro (dolžina: 4175 mm) z vgrajenim hibridnim pogonskim sklopom, ki pa navzlic enaki delovni prostornini bencinsko gnanega pogonskega sklopa ne prihaja iz regalov koncerna Toyota, ker se vitarin novi 1,5-litrski pogonski sklop lahko pohvali s štirimi bati, medtem ko mora podobno odmerjen Toyotin pogonski sklop ob premikanju vozila uporabljati samo 3 bate. Do sedaj so imeli kupci vitare na izbiro samo blago hibridni (SHVS) 1,4-litrski pogonski sklop, ki uporabniku lahko zagotovi 95 kW (129 KM) skupne zaloge pogonske moči, po novem bodo kupci lahko dobili tudi vgrajeni 75 kilovatni (102 KM) 1,5-litrski prisilno polnjen (turbo) bencinski motor v navezi z vgrajenim 24,6 (33,5 KM) kilovatnim električnim motorjem. Po navedbi znamke Suzuki znaša sistemska moč takšnega hibridnega pogonskega sklopa točno 85 kW (115 KM). Za prenos pogonske moči do samo prednjih koles, odnosno vseh štirih v primeru 4x4 različice 'AllGrip Select', bo vedno poskrbel robotizirani 6-stopenjski AGS menjalnik.

Vgrajeni električni pogonski sklop deluje prvenstveno predvsem kot generator električne energije, sploh ob rekuperaciji, ko bo pridobljeno kinetično energijo pretvoril v električno energijo, ob tem pa lahko tudi pomaga vgrajenemu bencinskemu pogonskemu sklopu ob ukazu voznika po bolj odločnem pospeševanju. Pri znamki Suzuki so ob napovedi te nove različice modela vitara povedali tudi to, da se nova hibridna vitara lahko premika tudi v primeru, ko jo poganja samo elektrika, vendar ob tem niso razkrili informacij o dosegu. So pa razkrili kapaciteto vgrajenega sklopa litij-ionskih akumulatorjev, ki znaša 0,84 kWh. Znani so tudi podatki o zmogljivostih in WLTP porabi tako gnane vitare. Pospeševanje (0-100 km/h) takšne vitare bo zaključeno po dvanajstih sekundah, končna hitrost znaša 180 km/h. Na vsakih sto prevoženih kilometrov si bo samo spredaj gnana hibridna vitara postregla s približno 5,3 WLTP litrov klasičnega fosilnega goriva, nekoliko več (+ 0,5 litra) povprečno popitega goriva pa potrebuje 4x4 verzija tega modela. Poznamo pa tudi ustvarjene CO2 emisije (121 gramov) na vsak prevoženi kilometer …

Ob tem je potrebno povedati, da obstoječa 1,4-litrska blago hibridna vitara ostaja v prodaji, nova hibridna različica pa bo od nje nekoliko dražja (+ 3.700 evrov), vsaj na nemškem tržišču, kjer bo kupec za osnovno opremljeno hibridno vitaro odštel najmanj 29.150 evrov, odnosno 31.000 evrov v primeru osnovno opremljene 4x4 vitare.

Naša spletna stran uporablja piškotke, ki se naložijo na vaš računalnik. Ali se za boljše delovanje strani strinjate z njihovo uporabo?

Več o uporabi piškotkov

Uporaba piškotkov na naši spletni strani

PRAVILNIK O PIŠKOTKIH

Kaj so piškotki?

Piškotki so majhne besedilne datoteke, ki jih spletna stran uporablja, da bi bila vaša izkušnja še učinkovitejša. Vrsta piškotka shranjuje uporabnikovo spletno dejavnost, ki omogoča prilagajanje spletnega mesta. Druga pogosta vrsta piškotka je sejni piškotek. Ti piškotki pošiljajo informacije strežniku spletnega mesta. Piškotki seje niso shranjeni v vašem brskalniku.

Če želite več informacij, obiščite te strani:

Zakaj je to dobro za uporabnika?

Uporaba in izkušnja številnih internetnih storitev je odvisna od piškotkov. Lahko se na primer preprosto prijavi v vmesnik, zaščiten z geslom, ali dostopa do prilagojene vsebine v spletu.

Piškotke uporablja Suzuki na spletnih straneh suzuki.si in spletnih storitvah.

Da bi zagotovili najvišjo možno kakovost delovanja naših spletnih strani in izboljšali uporabniško izkušnjo, uporabljamo piškotke na spletnih straneh in storitvah Suzuki Madžarske. Piškotek lahko kadarkoli izbrišete iz računalnika ali pa brskalnik nastavite tako, da onemogoči uporabo piškotkov. Vendar pa s prepovedjo uporabe piškotkov priznavate, da stran brez piškotkov ne bo v celoti delovala. Če želite informacije o uporabi piškotkov v pravilnikih o zasebnosti, kliknite  tukaj.

Piškotki tretjih oseb

Naša spletna mesta lahko vsebujejo informacije tretjih oseb ali ponudnikov oglaševalskih storitev, ki niso povezani z upravljavcem podatkov. Te tretje osebe lahko v računalnik uporabnika postavijo tudi piškotke, spletne odajalnike ali uporabljajo podobne tehnologije za zbiranje informacij, da uporabniku pošljejo sporočilo o oglaševanju v povezavi z lastnimi storitvami. V takih primerih obdelavo urejajo zahteve za varstvo podatkov, ki jih določijo te tretje osebe.

Nastavitve za piškotke v brskalnikih.

Uporabo piškotkov (coockies) lahko nastavijo ročno vsi uporabniki. Vse dane piškotke je mogoče izbrisati ali preprečiti oglaševanje z ustreznimi nastavitvami. Te nastavitve lahko nastavite za naslednje brskalnike tako, da sledite navodilom na navedeni povezavi.

 
 

 

Osnovni piškotki:

Brez njih spletna stran ne deluje pravilno. Ni jih mogoče izklopiti in običajno delovati v skladu z zahtevami kamel na spletni strani, kot so na primer nastavitev zasebnosti, prijava ali izpolnjevanje obrazcev.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

CAKEPHP

Ime piškotka seje za stran.

5 dni

PHPSESSID

Shranite preprosto sporočilo, ko pošljete obrazec, ki ga je mogoče prikazati na drugi strani.

 

Ko zaprete brskalnik

cookieconsent_status

Spremlja, ali je uporabnik že sprejel uporabo piškotkov na tej spletni strani.

2 leti

 

Piškotki uspešnosti:

Vaša naloga je spremljati delovanje brskalnika in s tem izboljšati informacije in storitve.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

.ga

Piškotek pomaga Googly Analytics. Namen razločevanja uporabnikov je naključno dodeljevanje identifikacijske številke uporabnikom. To je vključeno v vse zahteve strani na tem spletnem mestu, ki se uporablja za štetje obiskovalcev, sej in podatkov o oglaševalski akciji za vpoglede v mesto.

2 leti

_gid

Ta piškotek pomaga Googlu Analytics. Uporablja se za razločno uporabo uporabnikov.

24 ur

_gat

Pomaga Googly Analytics delati. S tem se zmanjša stopnja zahtev, to je omejitev zbiranja podatkov na mestih z visokim prometom.

1 minuta

Piškotki tretjih oseb:

Uporablja se za vsebino, vdelano na spletno mesto, kot so družabni mediji, zemljevidi ali videoposnetki.

Ime piškotka

opis

Trajanje shranjevanja

Nid

Piškotek NID vsebuje enolični identifikator, ki ga Google uporablja za shranjevanje vaših nastavitev, kot so želeni jezik (npr. angleščina), število rezultatov iskanja, ki jih želite prikazati (npr. 10 ali 20) ali ali želite vklopiti Google SafeSeafe Filter in druge informacije.

6 mesecev

sem

Ta piškotek se uporablja za retarget, optimizacijo, poročanje in dodeljevanje spletnega oglaševanja.

2 meseca


Nenehno si prizadevamo izboljšati naše spletne strani in digitalne storitve. V ta namen uporabljamo Google Analytics za analizo anonimnega, združenega vedenja naših uporabnikov. Našemu spletnemu analitičnemu orodju Goole Analytics omogočamo tudi upravljanje piškotkov in mesto piškotkov na tej spletni strani. To statistiko uporabljamo za izboljšanje uporabniških izkušenj. Za več informacij se obrnite na naše varstvo podatkov privacy@suzuki.hu e-poštni naslov.